Financieel Administratief Medewerker

Als je administratieve werkzaamheden leuk vindt om te doen kun je je met de opleiding financieel administratief medewerker specialiseren. Dat betekent dat je in de boekhouding gaat werken. Als financieel administratief medewerker ben je dagelijks bezig met de debiteuren, crediteuren, de inkomende en uitgaande betalingen, het doorvoeren van alle wijzigingen in de boekhoudsoftware en het analyseren van de financiële cijfers. Als financieel administratief medewerker moet je goed kunnen omgaan met een computer en met name met het programma Excel. Wie voor zo’n carrière kiest heeft gegarandeerd een baan, want er is veel vraag naar administratief personeel in de boekhouding.

Diploma halen bij Fabius Opleidingen

Om financieel administratief medewerker te worden kun je een opleiding volgen bij Fabius, het grootste opleidingsinstituut in Nederland voor administratieve MBO functies. Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet wel handig zijn met cijfers en gemotiveerd zijn om dit werk te gaan doen. De opleiding bestaat uit twee delen. Eerst krijg je een cursus administratief medewerker, direct gevolgd door de vervolgopleiding financieel administratief medewerker. De opleiding duurt een jaar en bestaat uit 40 klassikale lessen van een dagdeel per week. De meeste cursisten besteden wekelijks nog een dagdeel aan huiswerk.

Wat leer je als financieel administratief medewerker?

Tijdens de opleiding wordt een groot aantal onderwerpen op het gebied van boekhouden behandeld. In het eerste deel van de opleiding maak je kennis met de manier waarop in een kantoor wordt gewerkt. Je leert telefoontjes aannemen, dossiers bijhouden, e-mails versturen, afspraken maken en agenda’s bijhouden. In de vervolgopleiding gaat het over boekhoudkundige begrippen, zoals de balans, het grootboek, winst- en verliesrekeningen, dagboeken, journaalposten, belastingen en de wijze waarop de boekhoudkundige gegevens worden ingevoerd in een boekhoudprogramma. Na afloop van de opleiding financieel administratief medewerker krijg je voor beide onderdelen een diploma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *