Wat is induction heating?

induction heating

Je hebt verschillende soorten induction heating, maar wat is induction heating nou precies? Induction heating is een verwarmingstechniek waarbij een zeer specifiek punt van een object verhit kan worden. Het voordeel van deze techniek is dat het heel schoon is, het object wordt namelijk verhit van binnen uit. Zo verspil je geen andere energie en is er geen kans op een verkeerde warmte overdracht. Stel het ene object is warmer als de andere dan kan je door verkeerde warmteoverdracht een product vervormen. Met induction heating kan dat dus niet.

induction heating

Waar kan je het voor gebruiken?

Induction heating is voor verschillende dingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het smelten van ijzer, ijzer vastsolderen, ijzer laten gloeien en ijzer laten smeden. Dit kan handig zijn voor verschillende momenten. 

Zo kan het solderen en lassen van ijzer erg handig zijn om op de bouw te gebruiken. Als jij veel grote dingen aan elkaar moet verbinden en zeker moet weten dat het vast zit is lassen een goede optie. En lassen kun je doen door middel van induction heating.

Maar ijzer smeden kan ook met induction heating. Dit kan wordt bijvoorbeeld nog veel gebruikt in de paardensport. Daar worden speciale ijzers gesmeed voor de paarden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*